0 0
Vepřový guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g vepřová plec
50 ml rajčatové pyré
30 g máslo
4 cibule
3 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
1 lžička drcený kmín
1 kostka bio hovězí bujón
dle chuti chilli koření
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Vepřový guláš

Guláš často děláme den předem, protože druhý den, kdy se všechny chutě propojí a rozleží, chutná naprosto báječně.

  • 150 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli posekáme nadrobno a nasypeme do kastrolu na rozehřátý olej. Za občasného míchání, při střední teplotě, necháme zezlátnout. Přisypeme maso rozkrájené na kostky, teplotu zvýšíme a zprudka ze všech stran opečeme. Maso zatáhne a tekutina vypaří. Musíme stále promíchávat vařečkou aby se nám to nepřipálilo. Poté přidáme rajčatové pyré a zarestujeme. Zalijeme horkým vývarem nebo rozpuštěným bujónem asi tak centimetr nad maso. Přidáme koření, přiklopíme pokličkou a dusíme. Můžeme i v troubě. Když se tekutina vypaří, opět jí doplníme těsně nad maso. A taky promícháme.

2
Hotovo

Z másla a mouky si usmažíme zlatavou jíšku. Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, vmícháme zchladlou jíšku, doplníme tekutinu na požadované množství omáčky a povaříme do zahoustnutí. Dle chuti dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Křížaly
další
Jablečný koláč
předchozí
Křížaly
další
Jablečný koláč

Přidejte svůj komentář