Ingredience
- 800 g vepřová plec
- 50 ml rajčatové pyré
- 30 g máslo
- 4 cibule
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička drcený kmín
- 1 kostka bio hovězí bujón
- dle chuti chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli posekáme nadrobno a nasypeme do kastrolu na rozehřátý olej. Za občasného míchání, při střední teplotě, necháme zezlátnout. Přisypeme maso rozkrájené na kostky, teplotu zvýšíme a zprudka ze všech stran opečeme. Maso zatáhne a tekutina vypaří. Musíme stále promíchávat vařečkou aby se nám to nepřipálilo. Poté přidáme rajčatové pyré a zarestujeme. Zalijeme horkým vývarem nebo rozpuštěným bujónem asi tak centimetr nad maso. Přidáme koření, přiklopíme pokličkou a dusíme. Můžeme i v troubě. Když se tekutina vypaří, opět jí doplníme těsně nad maso. A taky promícháme. |
2 Hotovo | Z másla a mouky si usmažíme zlatavou jíšku. Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, vmícháme zchladlou jíšku, doplníme tekutinu na požadované množství omáčky a povaříme do zahoustnutí. Dle chuti dosolíme. |