Ingredience
- 4 filety treska
- 4 celistvé plátky anglická slanina
- 2 ks tavený sýrpříp. mascarpone
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý kopr
- citrónová šťáva
- sůl
- olej
Bramborové pyré
- 6 ks brambory
- 100 ml šlehačka
- 30 g máslo
- mléko
- sůl
Na ozdobu
- 1 ks karambola
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plátky ryby rozložíme na prkýnko, pokapeme citrónovou šťávou a lehce opepříme (solit nemusíme, sýr i slanina jsou slané, solíme jen v případě použití mascarpone). Plátky potřeme taveným sýrem a posypeme koprem. Od užšího konce je srolujeme, obalíme ve slanině a upevníme párátkem. Roličky postavíme do malého pekáčku, do kterého jsme nalili trošku oleje. Pekáček přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na na 180 st. C cca 25-30 minut. |
2 Hotovo | Mezitím uvaříme v osolené vodě brambory. V kastrolku si ohřejeme mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu. Přidáme máslo a rozšťoucháme. Přilijeme šlehačku a teplé mléko (množství dle požadované hustoty kaše) a rozšťoucháme dohladka. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |