0 0
Závitky z tresky s bramborovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 filety treska
4 celistvé plátky anglická slanina
2 ks tavený sýr příp. mascarpone
čerstvě mletý pepř
čerstvý kopr
citrónová šťáva
sůl
olej
Bramborové pyré
6 ks brambory
100 ml šlehačka
30 g máslo
mléko
sůl
Na ozdobu
1 ks karambola

Závitky z tresky s bramborovým pyré

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Zdravé recepty

Treska je pro svou neutrální chuť nejvíc používaná ryba
na světě.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Bramborové pyré

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plátky ryby rozložíme na prkýnko, pokapeme citrónovou šťávou a lehce opepříme (solit nemusíme, sýr i slanina jsou slané, solíme jen v případě použití mascarpone). Plátky potřeme taveným sýrem a posypeme koprem. Od užšího konce je srolujeme, obalíme ve slanině a upevníme párátkem. Roličky postavíme do malého pekáčku, do kterého jsme nalili trošku oleje. Pekáček přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na na 180 st. C cca 25-30 minut.

2
Hotovo

Mezitím uvaříme v osolené vodě brambory. V kastrolku si ohřejeme mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu. Přidáme máslo a rozšťoucháme. Přilijeme šlehačku a teplé mléko (množství dle požadované hustoty kaše) a rozšťoucháme dohladka.

3
Hotovo

Pro slavnostní příležitost můžeme ozdobit plátky karamboly.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Red Velvet horký nápoj
další
Krůtí nudličky se zeleninou
předchozí
Red Velvet horký nápoj
další
Krůtí nudličky se zeleninou

Přidejte svůj komentář